Instruktörer TKD

Kent Andersson – Svartbälte 3 Dan

 Huvudinstruktör / Kassör /
 fd Internationell domare

Tränar: Barn Nybörjare / Barn avancerade,
Ungdom-Vuxen avancerade, / Poomsae+4
Meriter: Certifierad instruktör ETU,  STF, SISU och SBF samt utbildning i Hjärt och Lungräddning -HLR

Allmänt om mig:
Lommabo sedan 1962, har tränat kamp sedan jag var 5 år. Började med brottning, med 300 matcher bakom mig. När kontakt-karaten kom till Lomma 1977 gick jag över till denna betydligt tuffare sport, var med på två Europamästerskap och gick ett femtontal matcher i kick-boxning ”som sporten döptes om till senare”.

I början av 80-talet när jag fick ta över träningen i kick-boxning, märkte jag att tävlingsbiten inte hade så stort intresse i föreningen under ett flertal år. Vi behövde därför en ny sport där våra medlemmar kunde både träna och tävla och hittade då taekwondo som var en tävlingssport som passade betydligt fler medlemmar speciellt i tävlingssammanhang.

Startade därför Lomma Taekwondoklubb 1984, har drivit Lomma Taekwondoklubb sedan dess. Är idag kassör i föreningen samt instruktör tre dagar i veckan för barn nybörjare och avancerade samt för traditionell taekwondoträning.

Anders Larsson

Instruktör

Tränar: Barn nybörjare

Allmänt om mig: Bor i Bjärred och jobbar som vaktmästare på Karstorpskolan i Lomma är känd som vaktis bland barnen/ ungdomarna i Lomma. Har 2 barn.
Min son Johan tränar och tävlar i Lomma Taekwondoklubb tillsammans med mig. Min dotter Kajsa spelar handboll i F97 Ankaret. Jag har provat på en massa sporter karate, kickboxning, Taekwondo, pingis, fotboll, styrketränat en del.

Jag tränar Taekwondo  för att jag tycker det är en allsidig och bra träning för hela kroppen. Jag älskar att fightas under kontrollerade former, då är Taekwondon rätt sport.

Vahid Latifpour – Svartbälte 4 Dan

Instruktör

Tränar: Ungdomar/vuxna

 

Lars Kruuse – Svartbälte 1 Dan

Tränar: Taekwondo söndagar familj nybörjare- avancerade

Jag är född och uppvuxen i Lomma. Jag var inte särskilt idrottsintresserad under skoltiden. Under min värnplikt hade jag kompis som tränade karate så väl hemkommen efter tiden i militären så började jag träna karate i Lund och Malmö. En av mina instruktörer var Paul Kee, på den tiden världsmästare i kata, karatens motsvarighet till pomsae i taekwondo. Jag tränade karate medan jag fortfarande studerade. När jag sen började jobba och hade uppdrag i Holland, Danmark och Norge så föll karaten i glömska. Sådär 20 år senare ville min 6-årige son börja träna taekwondo. Det var med viss tvekan jag gick med på hans önskan. Taekwondo är en fullkontaktsport till skillnad från karate som bara handlar om att markera. Hösten 2011 började vi i familjegruppen, med Lennart och Linus som tränare och jag lärde mig snabbt att Taekwondo är en säker sport. Där är mer skador i fotboll. Sonen är 9 år nu och tränar med sin åldersgrupp och jag tränar med de vuxna. Jag fick frågan om jag skulle vilja hjälpa till med familjeträningen, så från och med hösten 2014 är jag tillbaka där jag började.

Jag är gift och utöver sonen har jag en dotter. Till vardags jobbar jag på ett konsultföretag med ledarskap och projektledning. Mitt idrottsintresse väcktes med Öresundsbron. Jag tyckte det var rätt fräckt att springa från Danmark till Sverige när bron öppnade 2000.

Nisse Berggren – Svartbälte 1 Dan

Anders Löfberg – Svartbälte 1 Dan

Tränar: Taekwondo söndagar familj nybörjare- avancerade

Anders Löfberg började sin taekwondokarriär i just Lomma TKD. Efter ha tränat och instruerat i så väl Halmstad, Falun och BDS i Lomma är han nu tillbaka i Lomma TKD.