Välkommen till Lomma Taekwondoklubb

Här kommer lite information för dig som startar som Nybörjare.

Just nu tränar vi på Vinstorpskolan, men vi håller på att göra iordning en ny träningslokal på Industrigatan 9 i Lomma ( gamla EP Service ) vi hoppas kunna flytta den 12 september.

Träningstider

Vi kommer att få nya träningstider när vi flyttar in i vår nya lokal så för Barn Nybörjare är det träning på onsdagar kl 17.00-18.15 idag, men kommer att flyttas till tisdagar och torsdagar samma tid och för  Familjeträning Nybörjare blir det samma träningstider i vår nya lokal som här på Vinstorpskolan.

Hemsida, Facebook Instagram

Vår hemsida har kapats under sommaren och vi håller på med en ny som kommer upp väldigt snart eller kanske tom är uppe redan. Vår hemsida hittar du på www.lommatkd.com och vi finns även på Facebook och Instagram.

Anmälan

Anmälan till träningen sker via vår Facebook och hemsida genom Sportadmins anmälningslänk. När vi har registrerat er som medlem kommer ni att få en faktura på 990kr per person oavsett ålder. När fakturan har registrerats i Sportadmin kan ni hämta ut er dräkt på träningen av någon instruktör. Vi har alla storlekar så man kan prova sig fram.

Disciplin och ordning

Ni har valt en träning där disciplin och ordning är oerhört viktigt för att träningen ska kunna genomföras med bästa resultat och säkerhet. Vårt mål är att alla barn ska ha roligt under våra träningar, men de kommer även att få lära sig att följa de regler som finns i en kampsportslokal.

Föräldrar får gärna komma och titta på i början, men vi föredrar att Barn Nybörjare får lära sig att vara utan föräldrar för att kunna bygga upp sitt självförtroende och inte vara beroende av sina föräldrar.

Träning

Barn Nybörjare tränar två gånger i veckan och bör träna två gånger i veckan för att klara av sin gradering i slutet av terminen. Barn som inte kan komma alla tisdagar och torsdagar har även fyra andra träningar som de kan träna på under veckan till samma pris, se schema.

Familjeträning Nybörjare tränar en gång i veckan, men både barn och föräldrar kan träna på fler träningar under veckan till samma pris, se schema.

Man kan alltså träna på alla de pass som stämmer in med ålder och kunskap för
samma träningsavgift.

Gradering / ta grader-bälte

Som nybörjare börjar man på vitt bälte och ska efter en till två terminer klara av att ta gult bälte som början på sin taekwondokarriär. Målet är att ta svart bälte efter 4-6 år beroende på hur ofta och medvetet man tränar.

För att kunna gradera sig efter man har tagit gult bälte krävs det ett visst antal träningspass för att få lov att gradera sig. När den tiden kommer så vill barnen gradera sig och om de då inte har tränat sina pass som krävs så kommer de att bli väldigt ledsna. En gradering för ett barn kan vara det viktigaste
provet de har i sitt liv och många föräldrar blir oroade över sina barns nerver
och oron inför en gradering.

Vi önskar därför att föräldrar tar sitt ansvar och försöker att pusha sina barn att träna ofta och så mycket det går. När barnet inte vill träna pga diverse anledningar som egentligen inte är bra anledningar ska ni pusha era barn att träna och försöka att se till att de tar sig till träningen. För oftast är det ju så att när de väl kommer dit så är det kul och de glömmer att de inte ville träna en timme tidigare.

Familjeträning

Det är fantastiskt roligt att kunna träna med sitt barn, det finns inte många idrotter som erbjuder denna träning där föräldrar kan utvecklas med sina barn. Vi har haft familjeträning i många år och det är alltid lika roligt att se barn skratta och ha roligt med sina föräldrar på en taekwondoträning som ger så mycket
koordinationsträning, balans och kroppskännedom som taekwondo ger både barn och vuxna.

Barnens ålder bör vara 5 år och man kan växla mellan mamma och pappa ibland utan att båda föräldrar betalar träningsavgift. Ibland är det ju så att ordinarie inte kan träna och då kan ju den andra parten komma och träna istället så att barnet får sin roliga träning.

Grattis till er föräldrar som har valt att träna taekwondo med era barn i vår förening.

Tävlingar

Det är ca 15% som tävlar i sporten och det finns två olika grenar att tävlai, det är kamp och mönster. Två helt olika sätt att tävla i, kamp är ju en kamp där man ska få flest poäng med sparkar och slag medan mönster är en teknisk tävling där man ska utföra blockeringar, slag och sparkar i ett speciellt mönster och försöka göra detta mönster så korrekt som möjligt. Poäng utdelas efter varje mönster med max 10.00 och den som har flest poäng efter ett antal mönster vinner.

Avslutning

Du har nu som förälder eller nybliven taekwondospelare fått en del information om vad som behövs för att kunna börja och kunna förstå vad som gäller inom taekwondo. Vi hoppas att du kommer att fortsätta träna och vi hoppas kunna utveckla dina kunskaper inom kampsport.

Välkommen till Lomma Taekwondoklubb

Instruktörer:
Kent, Anders, Nisse och Vahid